יזם נדל"ן תבע את קיבוץ מעיין צבי על סך 19 מיליון ש"ח – ויצא בעצמו חייב

כלכליסט

 


הישג למחלקת הליטיגציה: תביעת יזם הנדל"ן נגד קיבוץ מעיין צבי נדחתה – ובית המשפט קיבל את תביעת הנגד של הקיבוץ.

יזם נדל"ן הגיש תביעה על סך 19 מיליון ש"ח נגד קיבוץ מעיין צבי, בטענה כי הקיבוץ סיכל את תכניותיו להקים פרויקט מגורים על קרקע שיועדה למלונאות.

הייצוג המשפטי של הקיבוץ על-ידי עורכי הדין ארז דר-לולו, עומר מאירי וצח כהן ממחלקת הליטיגציה במשרדנו, הוביל לדחיית התביעה במלואה. בית המשפט אף קיבל את תביעת הנגד של הקיבוץ וחייב את היזם לשלם כ-1.6 מיליון ש"ח.

בפסק הדין נקבע באופן חד וברור: הגורמים שמנעו את קידום היוזמה היו מועצת זכרון יעקב והארגונים הסביבתיים – ולא הקיבוץ. היזם, כך נקבע, בחר לקחת את הסיכון – ועל כן יישא בתוצאות.

בפסק דין ברור וחד, דחתה השופטת את התביעה של תורג’מן במלואה ואף קיבלה את תביעת הנגד של הקיבוץ: היזם לא רק שלא יקבל ממעיין צבי 19 מיליון ש”ח אלא גם חויב לשלם לקיבוץ חוב של כ-1.6 מיליון ש"ח.

בית המשפט הבהיר: לא הקיבוץ הכשיל את היוזמה אלא מועצת זכרון יעקב והארגונים הירוקים. והיזם? לקח את הסיכון ולכן ישלם את המחיר.
לכתבה המלאה בכלכליסט